Klinik

Ankara Diş Hekimliği Tedavileri

Ankara Kızılay Diş Hekimliği Tedavileri

Diş hekimi, ağız, diş ve dudaklardan oluşan ağız boşluğu ve çevre dokularının hekimidir, insan sağlığına ilişkin olarak, dişlerin, diş etlerinin ve bunlarla doğrudan bağlantılı olan ağız ve çene dokularının sağlığının korunması, hastalıklarının ve düzensizliklerinin teşhisi, tedavisi ve rehabilite edilmesi ile ilgili her türlü mesleki faaliyeti icra etmekle görevlidir. Tedavileri ise şunlardır:

Kron Kaplama Köprü Nedir?

Dişin üst kısmının genel olarak porselenden yapılmış estetik bir materyal ile tam olarak kaplanmasıdır. Kaplama uygulanabilmesi için dişin dış kısmından 1mm kadar kesilerek küçültülmesi gerekmektedir. Görevi dişi güzel ve sağlam bir hale getirerek korumaktır.

Kron aşağıdaki durumlarda uygulanabilmektedir;

  • *Yeteri kadar diş desteğinin olmaması durumunda büyük bir dolguyu yeniden yapılandırmak için,
  • *Güçsüz dişlerin kırılmasını önlemek için,
  • “Bir diş implantına üst yapı olması için,
  • *Kırık, şekli bozulmuş ya da renklenmiş dişleri kapatmak için uygulanmaktadır.

Diş Protezi Nedir ?

Tam diş protezi ya da bütün diş protezi, kaybedilen dişlerin yerine kullanılan çıkabilen dişlerdir. Diş protezleri akrilik bir taban yüzeyinden porselen ya da akrilikten üretilir. Kısmi protezlerde benzer biçimde uygulanır fakat tam protezler tüm dişleri kapsarken, kısmi protezler bazı dişlerin yerine takılır. Tam protezler tüm dişlerinizi kaybettiğiniz durumlarda kullanılabilir ve görüntünüzü yeniden bütünlerken güvenle gülümsemenizi sağlarlar.

Diş Pırlantası Nedir?

Diş görünümüne estetiklik ve ışıltı kazandırmak isteyen kişiler son yıllarda diş pırlantasını tercih etmeye başladılar. Diş kristali olarak da bilinen diş pırlantası, diş yüzeyinde ve bireyin gülüşünde bir güzellik oluşturması açısından beğenilir oldu. Diş yüzeyinden düşmeleri oldukça zor olan ve düşme durumlarında kolaylıkla yeniden yapıştırılan diş pırlantaları veya diş kristalleri, her yaşta yapılabilmesi sebebiyle faydalı bir estetik diş hekimliği tedavisidir. Değişik büyüklüklerde ve biçimlerde diş kristalleri gülüşünüzle ışıltı saçmanıza olanak sağlayacaktır. Dişinizin yüzeyine hasar vermemesi ve ağız sağlığı için herhangi bir risk oluşturmaması sebebiyle kolaylıkla kullanılabilmektedir. Görünüşünüzde değişiklik istediğiniz an en iyi seçeneğiniz olacaktır.

Çene Eklemi Problemleri Nedir?

Çene eklemi, alt ve üst çenenin kesiştiği yerde bulunan çene kemiği ve kastan oluşan kompleks bir yapıdır. Çene kaslarının kasılıp gevşemesi ve senkronize şekilde çene ekleminin hareketli bölümlerinin hareketi sayesinde ağız açılıp kapanır, kişi konuşabilir, bir şeyler çiğneyebilir ve esneyebilir. Çene kaslarıyla eklemler birlikte çalıştığı için birbirlerini etkiler. Örnek olarak strese bağlı diş gıcırdatma ve kötü duruş kasları zayıf düşürür, bu da alt ve üst çenenin birbirine yaklaşmasına neden olur. Çeneler birbirlerine yaklaşınca çene ekleminde basınç meydana gelir ve bu basınç alt dişleri yıpratır. Çene eklemi rahatsızlıkları, baş ve boyun kaslarının bir kısmı, ligamentler (kemikleri bir arada tutan sert bağ dokusu), dişler, yanak, dudak ve tükürük bezlerinden oluşan sistemi etkiler. Çene eklemi ile ilgili şikayetler yalnızca eklem bölgesinde değil çenelerde, göz, kulak, burun, boğaz bölgelerinde de olabilir.

Konservatif Diş Tedavisi Nedir?

Dişin dış tabakaları olan mine ya da dentinde oluşan çürüklerin erkenden tedavilerinin uygulanması ve çürüklerin ilerlemelerinin durdurularak dişin canlılığını sağlamak için diş tedavisidir. Bu tür tedavilerde sonraki aşamalar olan endodonti (kanal tedavisi) ya da diş çekimi önlenmiş olur. Oluşan diş maddesi kayıpları, estetik, fonksiyonel ve ağız dokularına uyumlu bir biçimde diş dolgusu ile tedavi yapılabilmektedir. Ağızda bulunan bakterilerden oluşan bakteri plağı, şekerli ve unlu yiyeceklerin ağızda kalan artıklarından asit oluşturabilmektedir. Bu asitler, dişlerin mineral dokusunu çözmekte dişin minesinin bozulmasına ve sonucunda da diş çürüğüne sebep olmaktadırlar.Hastaya uygulanacak diş dolgusu tipinin seçilmesinde tedavi yapılacak alan, bu alandaki etkili olan çiğneme kuvvetleri, kişinin estetik beklentileri vede madde hasarının miktarı büyük önem taşımaktadır.

Endodonti Kanal Tedavisi Nedir?

Endodonti diş pulpasına (damar sinir paketi) kadar ilerlemiş sorunlarla ilgilenen bilim dalıdır. Kan damarları ve sinirlerden oluşan dişi besleyen bağlayıcı dokunun yerinden ayırılıp alınması uygulamasıdır.

Kanal Tedavisi

Kanal tedavisi, bir diş kurtarma işlemidir. Diş çekilmeden önce kurtarmak için son şanstır. Diş çürüğü fazla ilerlemeden dolgu yaptırmanız tavsiye edilir. Buna rağmen dişin sinirini olumsuz etkileyen bakterilerin olması durumunda dişin sinirleri alınır ve kanal tedavisi uygulanır. Bu aşamalı uygulamada, diş pulpası temizlenir, yaratılan boşluk sterilize edilir ve hareketsiz bir malzeme (guttapercha) ve sement ile doldurulur. Kanal tedavisi, çürümüş ve ağrımaya başlamış diş için son şanstır. Buna alternatif bir tedavi yoktur. Dişinizi çekilmekten kurtarmak için yapılan bir tedavidir. Çürük ya da çarpma gibi nedenlerle dişin iyileşemeyecek düzeyde zarar gördüğü veya nekroz olduğu durumlarda yapılan bir tedavi yöntemidir. Dişte uyuşma sağlandıktan sonra dişin içindeki sinir alınır ve kanalların şekillendirilip mikroorganizmalardan arındırılması sağlanır. Daha sonra genişletilmiş kanallar doldurulur. Dişin üst kısmına madde kaybına göre hekiminizin uygun gördüğü dolgu ile yenilemeler yapılır. Bu sayede dişin estetik ve fonksiyonel olarak ağızda kalması sağlanır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu
Call Now Button
× Whatsapp İletişim